Ce cărţi ale Editurii Nomina Lex apreciaţi mai mult ?
PUBLICITATE
A A A

Noile coduri în vigoare din 2011?!

Şeful Ministerului Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat miercuri - 25 februarie 2009, ca atat cele trei Coduri adoptate in sedinta de Guvern, cat si Codul civil, vor intra in Parlament, solicitandu-se procedura de urgenta. Noile Coduri juridice vor fi puse in aplicare cel mai probabil la 1 ianuarie 2011, pentru ca specialistii din domeniul juridic si opinia publica sa aiba timp pentru a cunoaste continutul acestora.
Adoptarea Codurilor reprezinta un mesaj politic clar de continuare a reformelor, a precizat Dl. Catalin Predoiu, citat de Newsin.
"Codurile vor fi implementate dupa o perioada de un an jumatate, doi ani, pentru a se lua la cunostinta prevederile acestora de catre specialisti, dar si de catre opinia publica, asa cum ele vor fi adoptate de Parlament", a declarat Predoiu, la finalul sedintei Guvernului din 25 februarie 2009.

Ministrul a precizat ca, dupa adoptarea in in Parlament a Codurilor Penal, Civil, de Procedura Penala si de Procedura Civila, Ministerul Justitiei va efectua un studiu de impact pentru a stabili necesarul de resurse umane, financiare, dar si reorganizarile logistice si administrative care se impun pentru implementarea Codurilor. "Faptul ca aceste proiecte au constituit obiectul unor dezbateri publice pe parcursul anului 2008, au primit avizul fostului Guvern, au primit avizul CSM, al Ministerului Public si al unor largi categorii de profesionisti reprezinta, deopotriva, o garantie profesionala ca ele indeplinesc standardele necesare modernizarii sistemului judiciar si ca exista un larg consens cu privire la necesitatea adoptarii de urgenta a acestor acte normative", a precizat Catalin Predoiu.

Comentarii

 
eXTReMe Tracker